RECEPT
SPEKDIkken
Wat heb ik nodig
Recept voor ongeveer 55 - 65 spekdikken
- Spekdikkenmeel 1 kilogram
- Stroop 500 gram
- Boter 200 gram
- Volle melk 1 liter
- Eieren 5 stuks
- Zout 2 theelepels
- Spek 300 gram (licht gezouten doorregen spek)
- Metworst (droog) 1 stuk
- Rolletjesijzer
Voorbereiding
- Klop de eieren, en voeg het zout toe.
- Stroop en boter verwarmen. Zodra het vloeibaar is, mengen met de melk en de eieren.
- Voeg nu al roerend het spekdikkenmeel toe, meng totdat een stevig beslag ontstaat.
- Laat het beslag bij voorkeur een nacht lang rusten.
bakken
- Schep een grote lepel beslag op het verwarmde ijzer.
- Leg 2 plakjes metworst en 2 plakjes licht gezouten doorregen spek op het beslag.
- Licht aanknijpen, en mooi bruin laten bakken.