RECEPT

SPEKDIkken

Wat heb ik nodig

Recept voor ongeveer
55 - 65 spekdikken

  • Spekdikkenmeel 1 kilogram
  • Stroop 500 gram
  • Boter 200 gram
  • Volle melk 1 liter
  • Eieren 5 stuks
  • Zout 2 theelepels
  • Spek 300 gram (licht gezouten doorregen spek)
  • Metworst (droog) 1 stuk
  • Rolletjesijzer

Voorbereiding

  • Klop de eieren, en voeg het zout toe.
  • Stroop en boter verwarmen. Zodra het vloeibaar is, mengen met de melk en de eieren.
  • Voeg nu al roerend het spekdikkenmeel toe, meng totdat een stevig beslag ontstaat.
  • Laat het beslag bij voorkeur een nacht lang rusten.

bakken

  • Schep een grote lepel beslag op het verwarmde ijzer.
  • Leg 2 plakjes metworst en 2 plakjes licht gezouten doorregen spek op het beslag.
  • Licht aanknijpen, en mooi bruin laten bakken.

en klaar is uw spekdik!