RECEPT
POFFERT
Wat heb ik nodig
- 400 gram Poffert mix
- ± 2 eieren, maat S
- 40 gram zachte (room)boter
- 80 gram water
Eventueel met een Boter-Stroop sausje
- 40 gram zachte (room)boter
- 320 ml melk
- 32 gram bloem
- 80 ml stroop
Bereiding in conventionele oven
- Zorg dat alle ingrediënten op kamertemperatuur zijn.
- Conventionele oven voorverwarmen op ± 170˚C.
- Boter met mixer zacht en romig kloppen.
- Voeg eerst de eieren toe en dan de Poffert mix en daarna het water.
- Gedurende 4 minuten kloppen in de hoogste versnelling.
- Doe het beslag voor de Poffert in een ingevette tulbandvorm of cakevorm (±25 cm).
- Bak de Poffert gedurende 55-65 minuten op ± 170˚C.
Bereiding “Au bain marie"
- Breng een grote pan met water dat aan de kook.
- Giet het beslag in een ingevette Poffertpan en doe de deksel op de Poffertpan.
- Zet de Poffertpan in de pan met kokend water. Het water moet tot twee cm. onder de rand van de Poffertpan komen.
- Het water weer aan de kook brengen en zorg dat het water tegen de kook aan blijft.
- Doe de deksel op de pan en bak de Poffert in ± 90 minuten gaar.
Eventueel met een Traditioneel boter-stroop sausje
- Smelt de boter in een pannetje.
- Voeg de bloem toe en langzaam, al roerend, de melk.
- Breng het aan de kook en laat het een paar minuten doorkoken tot het wat gebonden is.
- Voeg nu de stroop toe en roer het er goed door.
- Serveer het Boter-Stroop sausje warm bij de poffert.