RECEPT

POFFERT

Wat heb ik nodig

  • 400 gram Poffert mix
  • ± 2 eieren, maat S
  • 40 gram zachte (room)boter
  • 80 gram water 
Eventueel met een Boter-Stroop sausje
  • 40 gram zachte (room)boter
  • 320 ml melk
  • 32 gram bloem
  • 80 ml stroop

Bereiding in conventionele oven

  • Zorg dat alle ingrediënten op kamertemperatuur zijn.
  • Conventionele oven voorverwarmen op ± 170˚C.
  • Boter met mixer zacht en romig kloppen.
  • Voeg eerst de eieren toe en dan de Poffert mix en daarna  het water.
  • Gedurende 4 minuten kloppen in de hoogste versnelling.
  • Doe het beslag voor de Poffert in een ingevette tulbandvorm of cakevorm (±25 cm).
  • Bak de Poffert gedurende 55-65 minuten op ± 170˚C.

Bereiding “Au bain marie"

  • Breng een grote pan met water dat aan de kook.
  • Giet het beslag in een ingevette Poffertpan en doe de deksel op de Poffertpan.
  • Zet de Poffertpan in de pan met kokend water. Het water moet tot twee cm. onder de rand van de Poffertpan komen.
  • Het water weer aan de kook brengen en zorg dat het water tegen de kook aan blijft.
  • Doe de deksel op de pan en bak de Poffert in ± 90 minuten gaar.

Eventueel
met een Traditioneel boter-stroop sausje

  • Smelt de boter in een pannetje.
  • Voeg de bloem toe en langzaam, al roerend, de melk.
  • Breng het aan de kook en laat het een paar minuten doorkoken tot het wat gebonden is. 
  • Voeg nu de stroop toe en roer het er goed door.
  • Serveer het Boter-Stroop sausje warm bij de poffert.

en klaar is uw poffert!