RECEPT PIZZA

Wat heb ik nodig

  • 250 gram Pizzabodem meel
  • 5 gram  droge Gist
  • 3,5 gram bakkerszout
  • 150 gram water
  • 7,5 gram plantaardige olie

bereidingswijze voor 2 pizza’s ø 30cm

  • Meng het pizzadeeg en de gist in een kom
  • Meet de temperatuur van de omgeving en van de ingrediënten.
  • Maak de som: 66 – omgevings- en ingrediëntentemperatuur = temperatuur van het toe te voegen water
  • Voeg zout, zonnebloemolie en water bij de pizzabloem en kneed het deeg tot een temperatuur heeft van 27°C
  • Maak een gladde bol en laat deze ± 15 minuten op kamertemperatuur onder een vochtige doek rijzen
  • Rol het pizzadeeg uit op een met bloem bestoven werkplek
  • Losjes opbollen en ± 10 minuten laten rijzen op kamertemperatuur onder een vochtige doek
  • Verdeel het pizzadeeg in 2 gelijke stukken
  • Rol het deeg uit in de gewenste vorm tot een dunne bodem
  • Beleg het pizzadeeg met tomatensaus en toppings naar keuze
  • Conventionele oven voorverwarmen op 200°C
  • Goudbruin afbakken 15-20 minuten

en klaar is uw heerlijke PIZZA!