RECEPT PIZZA
Wat heb ik nodig
- 250 gram Pizzabodem meel
- 5 gram droge Gist
- 3,5 gram bakkerszout
- 150 gram water
- 7,5 gram plantaardige olie
bereidingswijze voor 2 pizza’s ø 30cm
- Meng het pizzadeeg en de gist in een kom
- Meet de temperatuur van de omgeving en van de ingrediënten.
- Maak de som: 66 – omgevings- en ingrediëntentemperatuur = temperatuur van het toe te voegen water
- Voeg zout, zonnebloemolie en water bij de pizzabloem en kneed het deeg tot een temperatuur heeft van 27°C
- Maak een gladde bol en laat deze ± 15 minuten op kamertemperatuur onder een vochtige doek rijzen
- Rol het pizzadeeg uit op een met bloem bestoven werkplek
- Losjes opbollen en ± 10 minuten laten rijzen op kamertemperatuur onder een vochtige doek
- Verdeel het pizzadeeg in 2 gelijke stukken
- Rol het deeg uit in de gewenste vorm tot een dunne bodem
- Beleg het pizzadeeg met tomatensaus en toppings naar keuze
- Conventionele oven voorverwarmen op 200°C
- Goudbruin afbakken 15-20 minuten
en klaar is uw heerlijke PIZZA!
