RECEPT

PANNENKOEKen

Wat heb ik nodig

Recept voor ongeveer
15 pannenkoeken

  • Pannenkoekenmeel  500 gram
  • 2 eieren
  • 1 liter melk
  • snufje zout naar smaak
  • Boter of margarine om in te bakken

Voorbereiding

  • Meng in een kom het meel, de melk, een snufje zout en het ei.
  • Als alle klontjes zijn verdwenen kunnen de pannenkoeken worden gebakken.

bakken

  • Verwarm een beetje boter in de pan.
  • Wacht even totdat de pan goed warm is, en verdeel dan met een soeplepel wat beslag in het midden van de pan.
  • Beweeg je pan een beetje heen en weer zodat het beslag over de hele pan verdeeld is.
  • Bak de pannenkoek totdat de bovenkant droog is.
  • Draai de pannenkoek om en bak de pannenkoek nog ongeveer1-2 minuten aan de andere kant.
  • Leg de pannenkoek op een bord en dek het bord af met een grote deksel.
  • Bak zo de rest van de pannenkoeken.
  • Vergeet niet om iedere keer een beetje boter in de pan te doen voordat je een nieuwe pannenkoek bakt.

en klaar zijn uw pannenkoeken!