RECEPT

oliebollen

Wat heb ik nodig

  • Oliebollen mix  1000 gram
  • Water 880 gram.
  • Eventueel kan men door het oliebollen beslag krenten, rozijnen of vruchten mengen (maximaal 300 gram per 1000 gram oliebollen mix).

Voorbereiding

  • Meng de oliebollen mix en het water tot een glad beslag.
  • Dek de oliebollen mix af met plastic folie en 45 min op kamertemperatuur laten rijzen.
  • Verhit intussen arachideolie (of zonnebloemolie) tot ± 180°C. 
  • Het beslag voor oliebollen na 45 min. doorslaan.

bakken

 

    • Bak de oliebollen in een niet te koude omgeving, het beslag voor de oliebollen mag ook niet afkoelen (deegtemperatuur +/- 30 °C).
    • Zorg voor een constante olietemperatuur, nooit lager dan 170°C. 
    • Schep met een ijslepel beslag voor oliebollen uit de kom. 
    • Bak de oliebollen in ± 8 minuten goudbruin en gaar. 
    • Laat ruimte over in de pan zodat de oliebollen vanzelf omdraaien.
    • Bestrooi eventueel de oliebollen met poedersuiker.

en klaar zijn uw oliebollen!