RECEPT
oliebollen

Wat heb ik nodig
Recept voor ongeveer
30 - 35 oliebollen
- Oliebollen mix 1000 gram
- Water 950 gram.
- Eventueel kan men door het oliebollen beslag krenten, rozijnen of vruchten mengen (maximaal 300 gram per 1000 gram oliebollen mix).
Voorbereiding
- Meng de oliebollen mix en het water tot een glad beslag.
- Dek de oliebollen mix af met plastic folie en 45 min op kamertemperatuur laten rijzen.
- Verhit intussen arachideolie (of zonnebloemolie) tot ± 180°C.
- Het beslag voor oliebollen na 45 min. doorslaan.
bakken
- Bak de oliebollen in een niet te koude omgeving, het beslag voor de oliebollen mag ook niet afkoelen (deegtemperatuur +/- 30 °C).
- Zorg voor een constante olietemperatuur, nooit lager dan 170°C.
- Schep met een ijslepel beslag voor oliebollen uit de kom.
- Bak de oliebollen in ± 8 minuten goudbruin en gaar.
- Laat ruimte over in de pan zodat de oliebollen vanzelf omdraaien.
- Bestrooi eventueel de oliebollen met poedersuiker.
en klaar zijn uw oliebollen!
