RECEPT
Molenbruin brood
Bereiding in broodbakmachine
- 500 gram molenbruin broodmeel
- 10 gram droge gist
- 7 gram zout
- 290-330 gram koud water
bereiding in conventionele oven
- 10 gram gist
- 500 gram molenbruin broodmeel
- 290-330 gram water.
- 7 gram zout
- Meng het Molenbruin broodmeel en gist en meet de temperatuur van de omgeving en de ingrediënten.
- Maak de som: 66 – omgevingstemperatuur en – de ingrediëntentemperatuur = de temperatuur van het toe te voegen water.
- Voeg het zout en water bij het Molenbruin broodmeel en kneed tot het deeg een temperatuur heeft van 27°C.
- Maak een gladde bol en laat deze ±25 minuten op kamertemperatuur onder vochtige doek rijzen.
- Deeg uitrollen op een met bloem bestoven werkplek.
- Losjes opbollen en 25 minuten laten rijzen op kamertemperatuur onder een vochtige doek.
- Bakblik invetten met olie of boter.
- Deeg uitrollen en vouw eerst de rechterkant tot over het midden en daarna de linkerkant.
- Uitrollen tot de breedte van bakblik.
- Deeg oprollen vanaf de bovenkant en leg het deeg met de naad naar beneden in bakblik.
- Afdekken met vochtige doek en 60 minuten laten rijzen op kamertemperatuur.
- Conventionele oven voorverwarmen op 230°C.
- Afbakken in ca. 25-30 minuten.