RECEPT

Molenbruin brood

Bereiding in broodbakmachine

  • 500 gram molenbruin broodmeel
  • 10 gram droge gist
  • 7 gram zout
  • 290-330 gram koud water

bereiding in conventionele oven

  • 10 gram gist
  • 500 gram molenbruin broodmeel
  • 290-330 gram water.
  • 7 gram zout
  • Meng het Molenbruin broodmeel en gist en meet de temperatuur van de omgeving en de ingrediënten.
  • Maak de som: 66 – omgevingstemperatuur en – de ingrediëntentemperatuur = de temperatuur van het toe te voegen water.
  • Voeg het zout en water bij het Molenbruin broodmeel en kneed tot het deeg een temperatuur heeft van 27°C.
  • Maak een gladde bol en laat deze ±25 minuten op kamertemperatuur onder vochtige doek rijzen.
  • Deeg uitrollen op een met bloem bestoven werkplek.
  • Losjes opbollen en 25 minuten laten rijzen op kamertemperatuur onder een vochtige doek.
  • Bakblik invetten met olie of boter.
  • Deeg uitrollen en vouw eerst de rechterkant tot over het midden en daarna de linkerkant.
  • Uitrollen tot de breedte van bakblik.
  • Deeg oprollen vanaf de bovenkant en leg het deeg met de naad naar beneden in bakblik.
  • Afdekken met vochtige doek en 60 minuten laten rijzen op kamertemperatuur.
  • Conventionele oven voorverwarmen op 230°C.
  • Afbakken in ca. 25-30 minuten.

en klaar is uw MOLENBRUINBROOD!