Recept SPEKDIKKEN

Heerlijke SPEKDIKKEN en KNIEPERTJES van het meel van onze molen.

Wat heeft u nodig 

  • Spekdikken meel 1 Kilogram
  • Stroop 500 gram
  • Boter 200 gram
  • Volle melk 1 liter
  • Eieren 5 stuks
  • Zout 2 theelepels
  • Spek 300 gram (licht gezouten doorregen spek)
  • Metworst (droog) 1 stuk
  •  Rolletjesijzer

Voorbereiding 

  • Klop de eieren.
  • Stroop en boter verwarmen, zodra het vloeibaar is mengen met de melk en de eieren.
  • Voeg nu al roerend het spekdikken meel toe, meng totdat een stevig beslag ontstaat.
  • Laat het beslag bij voorkeur een nacht lang rusten. 

Bakken 

  • Schep een grote lepel beslag op het verwarmde ijzer.
  • Leg 2 plakjes metworst en 2 plakjes licht gezouten doorregen spek op het beslag.
  • Licht aanknijpen, en mooi bruin laten bakken.
  • En klaar is uw Spekdik!

 

Kant en klare Spekdikken bestellen ?

Dat kan ook, want ook de stichting bakt dit jaar weer heerlijke spekdikken.

Stuur eenvoudig een mail naar hh.geerdink@home.nl en geef het aantal op en uw contactgegevens. Liever bellen, geen probleem: 06-22383005.