Recept KNIEPERTJES

Heerlijke SPEKDIKKEN en KNIEPERTJES van het meel van onze molen.

Wat heeft u nodig 

  • Kniepertjesmeel  500 gram
  • Witte basterdsuiker 250 gram
  • Kristalsuiker (gewoon)  250 gram
  • Boter (margarine) 200 gram
  • Eieren 3 stuks
  • Vanillesuiker 1 zakje
  • Lauw water 4-5 eetlepels
  •  Rolletjesijzer

Voorbereiding 

  • Smelt de boter in een pannetje en laat iets afkoelen.
  • Meng het kniepertjesmeel met de suiker en schenk de boter erbij. Meng dit totdat er een kruimelig deeg ontstaat.
  • Meng dan 1 voor 1 de eieren erdoor.
  • Voeg de eetlepels lauw water toe om een deeg te maken waar je balletjes van kunt rollen.
  • Laat het beslag bij voorkeur een nacht in de koelkast staan.
  • Rol balletjes van het deeg ter grootte van ongeveer 2-3 cm doorsnee (een dessertlepel vol).

Bakken 

  • Leg een balletje in het midden van het voorverwarmde (en iets ingevette) ijzer, knijp vervolgens het ijzer dicht en bak de kniepertje in ongeveer 1 minuut lichtbruin.
  • Haal het knijpertje uit het ijzer en laat het afkoelen.
  • En klaar is uw Kniepertje!