Evenementen

  • Op zaterdag 11 en zondag 12 mei  2019 is het Nationale Molendag

Aanstaand weekend, 11 en 12 mei, is het Nationale Molendag. Je kunt onze korenmolen Grenszicht (Hoofdkanaal WZ 109, Emmer-Compascuum) en het museum in de loods ernaast bezoeken en een lekker kopje koffie drinken in de bezoekersruimte. Onze molenaars geven graag een rondleiding. 
Ook kun je een puzzelwandeltocht doen van circa 4 km die door het Rundegebied gaat. Hier zijn wat prijsjes mee te winnen. En als je dan terugkomt, heb je wel trek in een pannenkoek! Deze worden de hele dag gebakken door onze vrijwilligers. De lekkerste pannenkoeken van meel van de molen. 
Voor de kinderen is er ook nog een leuke bouwplaat om mee naar huis te nemen. Het is ook een leuk uitje voor moederdag. Kom met het hele gezin!

  • 24 augustus: Drentse Molendag

Op onze molen is dan weer van alles te beleven.

U kunt trouwens iedere zaterdag onze molen Grenszicht bezoeken van 10.00 tot 16.00 uur.

Naast de molen is er ook een museum waar maquettes te zien zijn  van oude gebouwen die ooit in de nabijheid van de molen hebben gestaan. Ook is er een presentatie van nagebouwde stoommachines in miniatuur in de hangar te bekijken.

In de bezoekersruimte kan men genieten van koffie, thee en fris. 

Onze molenaars en vrijwilligers laten u graag van alles zien in en rond de molen. Wilt u met een groep onze molen bezoeken, meld dit dan aan bij ons secretariaat zodat wij hierop kunnen inspelen.

Klik hier voor informatie over meelverkoop en recepten

Molen Grenszicht als stempelpost-rustpunt van de fietstocht RTV Drenthe in 2018

Aankomst bij de molen voor het stempelen.